Offerte

          Bel ons

  0548 624125  


Hoofdmenu

Diensten stucwerk

Eektimmerman Stucadoorsbedrijf heeft zich gespecialiseerd in diverse vormen van stucwerk. Over de meest gebruikte afwerkingmogelijkheden vindt u hier onder informatie, voor meer mogelijkheden kunt u altijd contact met ons op nemen.

Traditioneel raapwerk

Traditioneel raapwerk staat voor het vlak en strak maken van ruwe wanden met behulp van een betrekkelijk dikke laag kalkmortel. Een raapwerklaag is tussen 7 mm en 20 mm dik. Met raapwerk is het mogelijk om scheve muren weer recht te maken door bepaalde delen dikker of juist dunner te rapen. Raapwerk is mede vanwege zijn dikte ideaal voor de afwerking van vochtige ruimtes zoals badkamers en kelders.

 Glad pleisterwerk

Glad pleisterwerk is een bewerking van uw muren met gips, alleen geschikt voor binnenshuis met een dikte die kan variëren van 2 tot 20 mm. Eektimmerman Stucadoorsbedrijf kan glad pleisterwerk bij uw huis gebruiken om ruw metselwerk of oude stuclagen glad te krijgen. Het eindproduct op uw wand bepaalt hoe glad het pleisterwerk uiteindelijk wordt. Zo maakt het een heel verschil of u tegels wil plaatsen aan de muur, of dat er wordt gekozen om de gepleisterde muur te sausen. In dat geval zal er altijd voor worden gezorgd dat de muur zo glad mogelijk is. Glad pleisterwerk kan ook toegepast worden op plafonds.
gladpleisterwerk.JPG 

Sierpleister

Een andere mogelijkheid voor de afwerking van uw muren is sierpleister. Sierpleister bestaat uit kleine steentjes die zorgen voor een egale korrelige structuur van uw wanden. U kunt kiezen uit verschillende diktes van de steentjes, de dikte bepaalt of uw muren met fijne of grove sierpleister worden behandelt. De sierpleister kan door Eektimmerman Stucadoorsbedrijf in elke kleur worden aangebracht. Sierpleister kan zowel binnen als buiten worden gebruikt en kan ook toegepast worden op plafonds. Er zijn verschillende soorten sierpleister, zoals barokpleister, parelpleister, structuurpleister, spachtelputz en spachtelpleister. Voor meer informatie over de verschillende sierpleisters kunt u contact met ons opnemen. 
 
Sierpleisters zijn hard, stootvast, afwasbaar en zijn bovendien door en door gekleurd, waardoor eventuele kleine beschadigingen geen verfbeurt noodzakelijk maken. Deze afwerkingmethode is goed toepasbaar in nieuwbouw vanwege de elastische en flexibele eigenschappen van het materiaal.

Sierpleisterwerk.JPG

Schuurwerk

Schuurwerk is een gipsachtige afwerking die ongeveer 3 tot 5 mm dik op de wand wordt aangebracht. De "slagen" in de eindafwerking geven het zijn kenmerkende uiterlijk. Het voordeel van deze afwerking is dat het materiaal natuurlijk wit opdroogt en dus niet meer gesaust hoeft te worden. Schuurwerk kan zowel op de wand als op plafond worden toegepast. Vanwege de goede vochtregulerende eigenschappen van schuurwerk is het uitermate geschikt voor natte ruimten zoals de badkamer.

Ornamenten en Lijsten

Als finishing touch in uw woonkamer of slaapkamer kunt u kiezen voor het laten plaatsen van een ornament of lijst aan uw plafond. Een lijst of ornament past niet alleen in een traditionele woning, maar kan ook heel goed uitkomen in een modern interieur. Mocht u meer informatie willen over de mogelijkheden met ornamenten en lijsten, dan kunt u altijd contact opnemen.

Lijstwerk.JPG
 email to someone printer friendly
Home | Cms | Contact